Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012



              ΠΩΣ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ:

Αν λόγω της οικονομικής κρίσης βάφετε τα μαλλιά σας μόνες σας, συχνά θα αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το χρώμα- ειδικά αν τα βάφετε σκούρα- που μένει πάνω στο δέρμα και δεν βγαίνει με το λούσιμο. Σας προτείνουμε κάποιους φθηνούς και εύκολους τρόπους να απαλλαγείτε από το περιττό χρώμα που λέρωσε σημεία που δεν θα έπρεπε όπως το μέτωπο, τα αυτιά και το σβέρκο.
Αν μπορείτε να δράσετε άμεσα, ο πιο απλός τρόπος είναι να υγράνετε ελαφρά με ζεστό νερό ένα κομμάτι βαμβάκι και καθαρίστε με απαλές κινήσεις αμέσως την περιοχή. Η βαφή θέλει λίγα λεπτά για να βάψει πραγματικά το δέρμα οπότε μπορείτε να προλάβετε!
Η δεύτερη πιο διαδεδομένη μέθοδος είναι η πρόληψη! Πριν εφαρμόσετε τη βαφή στα μαλλιά σας, μπορείτε να απλώσετε στο δέρμα σας –στα σημεία που «κινδυνεύουν» περισσότερο βαζελίνη, γαλάκτωμα μαλλιών ή βουτυροκακάο χειλιών.
Αν τελικά λερωθεί με χρώμα το δέρμα σας
  • Αν ο λεκές είναι αχνός η καλύτερη τακτική είναι η υπομονή! Όταν επανέλθουν τα φυσικά έλαια του δέρματός σας, πιθανότα ο λεκές δεν θα φαίνεται.
  • Αν παρόλ’ αυτά είναι εμφανής, ρίξτε λίγο baby oil σε ένα βαμβάκι και αφαιρέστε τον. Το ίδιο αποτελεσματικό μπορεί να είναι και το ελαιόλαδο.
  • Ψεκάστε λίγη λακ πάνω σε ένα βαμβάκι και καθαρίστε την περιοχή που λερώθηκε.
  • Πολύ καλά αποτελέσματα θα δείτε κι αν αναμείξετε baby oil με γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου και το απλώσετε πάνω στην περιοχή του λερώθηκε. Τρίψτε ελαφρά με μία πετσέτα.
  • Αν το δέρμα σας δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, μπορείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε την κηλίδα με ασετόν.

1 σχόλιο: