Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

kastorelaio




                                                                      ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ: 


Το  Καστορέλαιο είναι είδος φυτικού ελαίου που παράγεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος ο κοινός.
Η απόχρωση του είναι υποκίτρινη και είναι σχεδόν άοσμο.Παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν για να
θεραπεύσουν δερματικές νόσους,ενώ σήμερα χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και κρέμες για την ''τόνωση'' της τριχοφυίας και σε προιόντα αντιγήρανσης καθώς ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου
και ελαστίνης.



Βλεφαρίδες και πυκνά φρύδια:
Θα χρειαστείτε ένα βουρτσάκι για τα φρύδια ή μια μπατονέτα για να απλώσετε ομοιόμορφα το παχύρευστο λαδάκι στις βλεφαρίδες και τα φρύδια σας. Χρησιμοποιήστε το κάθε βράδυ σαν θεραπεία, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει πολύ καλά το μακιγιάζ σας. Θα δείτε μέσα σε δύο εβδομάδες τα φρύδια σας να δυναμώνουν και να πληθαίνουν, ενώ οι βλεφαρίδες σας θα αρχίσουν να μακραίνουν.

Ψαλίδα:
Μπορείτε να βρέξετε τις άκρες των μαλλιών σας και να τις αλείψετε με καστορέλαιο. Αφήστε το για 60 λεπτά και μετά λουστείτε. Επίσης μπορείτε να απλώσετε καστορέλαιο σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και το δέρμα για ένα τέταρτο της ώρας. Προσοχή όμως: Επιλέξτε τη δεύτερη εκδοχή μόνο εάν έχετε ξηροδερμία και σε καμία περίπτωση μην αφήσετε το καστορέλαιο περισσότερα από 15 λεπτά μέχρι να λουστείτε.

Μαλλιά:
Το καστορέλαιο προσφέρει έντονη ενυδάτωση και θρέψη στα μαλλιά αφήνοντας τα δυνατά, απαλά, λαμπερά και υγιή.
Εκτέλεση
Ζέστανε ελαφρά μία μικρή ποσότητα καστορέλαιου. Άπλωσε το στα μαλλιά κάνοντας απαλό μασάζ. Φόρεσε το σκουφάκι και περίμενε 15΄-20΄. Λούσε τα μαλλιά σου. Επανέλαβε 1 φορά την εβδομάδα.

Aκμή:

Το καστορέλαιο λειτουργεί ενάντια στην ακμή με εντυπωσιακά αποτελέσματα .Ο λόγος για τον οποίο το λάδι  αυτό λειτουργεί  ως καθαριστικό προσώπου είναι επειδή το δέρμα περιέχει ήδη φυσικά έλαια. Πολλά από τα καθαριστικά που αγοράζουμε έχουν την επωνυμία”oil-free.Το νερό δεν διαλύει το έλαιο, το έλαιο όμως διαλύει το έλαιο.Όταν απομακρυνθούν τα έλαια από το δέρμα, το σώμα δημιουργεί ακόμα περισσότερα δημιουργώντας το λιπαρό δέρμα ή μπορεί να αντιδράσει και να μην  δημιουργεί κανένα και να γίνει  το δέρμα  ξηρό. Είναι λογικό να χρησιμοποιούμε έλαια για να αφαιρέσουμε απαλά τη βρωμιά και  την λιπαρότητα από το πρόσωπo ώστε να  καταπολεμήσουμε  την ακμή.




ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου